Stress Management

Stress is een gezonde reactie op een spannende situatie. Teveel of langdurige stress is niet goed en kan de gezondheid ondermijnen. Dit kan onder verschillende omstandigheden optreden, denk aan examenvrees of werkdruk. Wij helpen u, individueel of in een workshop voor een groep, stress hanteerbaar te maken en zelfs te benutten. Afhankelijk van de vraag geven wij inzicht in mechanismen en achterliggende patronen, oefening in concentratie en ontspanning, timemanagement. In sommige gevallen ondersteunen we dit met een biofeedbackprogramma. In dit coachingstraject staat centraal:

  •    Inzicht geven in de factoren die een rol spelen bij het ontstaan van stress en hoe deze te herkennen
  •     Handvatten bieden om de stress te verminderen en/ of leren er beter mee om te gaan

Mensen die met bevlogenheid aan het werk zijn, hebben plezier in hun werk, er is een goede balans tussen werk en privé, ze zien hun werk als uitdaging en hebben het gevoel op de juiste plek te zitten.

Biofeedback

Wij bieden een programma waarmee u leert om stress te beheersen en storende gedachten te beperken. Daarbij maken we gebruik van biofeedbackapparatuur van Heartmath om te oefenen zodat u voelt en ook direct ziet wat u bereikt. U leert gebruik te maken van uw ademhaling en van positieve gedachten om op elk gewenst moment tot rust te komen. Behalve voor ontspanning is deze techniek ook goed bruikbaar voor het verhogen van de concentratie voor een belangrijke gebeurtenis (spreken in het openbaar, examen, sportprestatie e.d.). Dit programma duurt 4-6 sessies en wordt apart aangeboden of als onderdeel van een coachingstraject of psychologische begeleiding.

Voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie over onze stress management programma’s klik hier>>